***       Водещите вечерни новини       на 30 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 30 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Орбан – единственият ЕС лидер с поздрав от Путин за Нова година. Германски пенсионери се местят в Гърция


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 декември   

 

Продължение на нашия Обзор 2022.

Юли. 

Но с изключение на ягодите на Захарова юли месец лъсна и нещо друго: информацията, че всякакви политици, публицисти, инфлуенсъри и други безделници са получавали по 4000 лева на месец за сеене на съветска агитация.

И по този начин се роди терминът четирихилядник. 

И още…

***

Каква „ изненада “…!

Орбан е единственият водач на страна от Европейския съюз, получил поздравления по случай настъпващата Нова година и Рождество Христово от Путин. 

Путин декларирал, че макар комплицираната интернационална конюнктура връзките сред техните страни са запазили позитивната динамичност.

Според информацията на Кремъл съветският президент е поздравил и сръбския си сътрудник Александър Вучич, определил народите на двете страни като „ приятелски “.

***

Толкова… до тук; честито на печелившите и на „ печелившите “…

***

***

След две години на карантина и търсене на евтина дестинация за превозване на зимните месеци немски пенсионери взеха решение да се реалокират в Гърция, оповестяват брокери, представени от БНР.

Интересът на немските жители е за цялата страна, а освен към островите, както беше до момента.

Привличат ги слънцето, топлият климат и относително по-ниските цени на стоките от първа нужда.

***

Комисията в Камарата на представителите на американския Конгрес, която проверява щурма на Капитолия от 6 януари предходната година, през днешния ден разгласява данъчните заявления на някогашния президент Доналд Тръмп за шест години, заяви Българска телеграфна агенция.

Комисията се снабди с документи за интервала от 2015 до 2020 година в хода на следствие на " неуспеха на службата за вътрешни доходи навреме да организира наложителни одити на Тръмп по времето, по което той е бил президент ". 

***

Решението да бъде анулиран спектакълът е взето със единодушието на компанията на Полунин. От спектакъл " Арчимболди " споделиха още, че са твърдо срещу войната в Украйна, отбелязвайки също, че са организирали представления на съветската дисидентска група " Пуси райът " и на украински актьори.

Сергей Полунин, едно от най-големите имена в света на танца и някогашен шеф на Кралския балет в Лондон, е роден в Украйна, само че през 2018 година закупи съветско поданство.

Има и фотография, която приказва повече от 1000 думи…

***

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани страните членки на алианса да доставят още оръжия на Украйна, съобщи ДПА.

„ Призовавам съдружниците да създадат повече. Изцяло в полза на нашата сигурност е да създадем по този начин, че Украйна да победи, а съветският президент Владимир Путин да не завоюва ", сподели Столтенберг в изявление за ДПА.

***

„ Гениалният “ милиардер и притежател на Twitter – Илон Мъск – напоследък прави всичко допустимо да разбие мита, че милиардерите са по-умни и положителни от всички нас…

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР